alavatsakipu

Virtsatietulehduksen tunne, mutta testi on negatiivinen.

Virtsatietulehduksen tunne, mutta testi on negatiivinen eikä varalta syöty lääkekuuri auta. Oireet jatkuvat; alavatsa jomottaa? Kirveltää? Pissattaa? Joskus oireet voivat johtua lantionpohjan etuosan ylijännityksestä. Silloin oireisiin auttaa rentoutus ja lantionpohjan jooga on siihen erinomainen tapa!

Minulla on ollut nuorempana useasti virtsatietulehdus ja tiedän miten hirveää se on, mutta joka kerta lääkekuuri on alkanut heti auttaa. Viime vuonna huomasin pitkästä aikaa samoja oireita ja varasin heti lääkärin, jolta sain reseptin. Söin kuurin, mutta oireet eivät helpottaneetkaan. 

Kävin lopulta neljällä eri lääkärillä ja gynekologilla ja söin 3 kuuria eri antibiootteja. Kaikki testit olivat negatiivisia ja oireet jatkuivat. Lopulta sain helpotusta oireisiini lantionpohjan joogasta ja rentoutuksesta. Opettelin joogan avulla rentouttamaan lantionpohjaani ja rauhoittamaan hermostoani. Minun oireeni johtuivat siis lantionpohjan etuosan jännityksestä ja lisäksi kipu, pelko sekä epävarmuus lisäsivät oireitani.

virtsatietulehduksen tunne
Virtsatietulehduksen tunne voi johtua lantionpohjan etuosan jännityksestä.

Virtsatietulahduksen tunne voi olla merkki lantionpohjan etuosan jännityksestä

Lantionpohjan etuosa muodostaa kolmion häpyluusta istuinluihin. Kolmion sisälle jäävät klitoris, häpyhuulet, emättimen aukko ja virtsaputken suu. Jos Sinulla on kireyttä ja jännitystä näillä alueilla niin oireita voivat olla:

  • virtsatietulehduksen tunne
  • jomotusta alavatsalla
  • kirvelyä
  • tihentynyttä virtsaamisen tarvetta
  • virtsankarkailua
  • kipua ja kireyttä emättimen aukolla tai virtsaputken suulla
  • kipua yhdynnässä
  • kireyttä sisäreisissä

Jos kärsit jostain näistä oireista eivätkä lääkekuurit ole auttaneet niin tule kokeilemaan lantionpohjan joogaa.

HUOM! Toki käy aina ensin lääkärissä, jotta sairaudet ja tulehdukset voidaan sulkea pois. Mutta jos lääkärissä kaikki näyttää hyvältä eikä testeistä löydy tulehdusta tms. niin sitten voit tulla kokeilemaan joogaa josko oireidesi taustalla onkin jännitystä. Voit myös hakeutua lantionpohjan fysioterapeutin vastaanotolle: https://www.pelvicus.fi

Joogasta voi olla apua lantionpohjan rentouttamisessa

Monet kärsivät tietämättään ylijännittyneestä lantionpohjasta. Usein oireet kuten virtsankarkailu ja laskeuma mielletään lantionpohjan lihasten heikkoudeksi, vaikka usein taustalla onkin liikaa jännitystä. Lantionpohjan joogasta voi olla suurta apua lantionpohjan rentouttamisessa ja kipujen lievittämisessä. Rauhalliset liikkeet, hengitysharjoitukset ja lantion alueen venytykset auttavat rauhoittamaan hermostoa, jolloin kivun tunnekin hellittää. Etenkin sisäreisien ja vatsan alueen rentouttaminen auttavat lantionpohjan etuosan rentouttamisessa.

Tule kokeilemaan lantionpohjan joogaa, jossa keskitymme erityisesti lantionpohjan etuosan rentouttamiseen. Tallenne tunnista on saatavilla:


Kireyttä lantionpohjan etuosassa – ONLINE joogatunti

Saat joogata rauhassa oman kodin turvassa ja tehdä harjoituksia Sinulle sopivana hetkenä.
Lisätiedot tästä>>>