liikettä lantioon lonkankoukistaja

Liikettä lantioon – tässä paras vastaliike istumiselle

Pitkä työpäivä takana? Paljon istumista? Ei hätää! Tässä blogipostauksessa esitellään yksi erinomainen liikesarja vastaliikkeenä istumiselle. Saat heti liikettä lantioon ja ihanaa venytystä sekä lonkankoukistajiin että takareisiin. Kokeile heti ja huomaa ero lantion alueella.

Lantionpohjaan voi vaikuttaa myös muualta kehosta

Reidet ja lonkankoukistajat ovat erityisen tärkeässä asemassa suhteessa lantioosi ja lantionpohjaasi. Kireydet näissä kehon osissa vaikuttavat lantionpohjaasi tai kireä lantionpohja saattaa aiheuttaa kipua tai kireyttä näihin lantiota ympäröiviin alueisiin. Kun istumme paikoillamme kauan kehon jumit ja jännitteet alkavat kasaantua etenkin lantion alueelle. Vaihtele päivän aikana usein asentoa, nouse seisomaan, venyttele, käy pienellä kävelyllä ja tuo mikrotaukoja tekemiseen niin mielikin pysyy virkeämpänä. Kiinnitä huomiota myös istuma-asentoon ja ryhtiin, jotta et istuisi eteenpäin kumartuneena. Kun istumme lysyssä emme pysty hengittämään syvään ja pallean liike rajoittuu, ja silloin myös lantionpohja jää ilman tarvitsemaansa liikettä.

Kaikenlainen liike lantion alueella auttaa myös tuomaan lisää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa lantionpohjallesi. Pitkään istuessa kaikki pysyy paikoillaan ja puristuksissa. Nyt on siis aika laittaa liikettä lantioon ja vapauttaa kireyksiä.

Liikettä lantioon -harjoituksessa lonkankoukistaja ja takareisi saavat ihanat venytykset.

Liikettä lantioon -harjoitus auttaa heti vapauttamaan kireyksiä

Voit tehdä tätä liikettä vaikka joka päivä ja huomata sen hyvät vaikutukset etenkin pitkän istumisen ja paikallaan olon jälkeen.

🦋 Aloita toispolviseisonnasta. Ota käsien alle joogatiilet tai paksut kirjat. 

🦋 Sisäänhengityksellä laske lantiota alas ja suorista selkää. Lonkankoukistaja venyy. 

🦋 Uloshengityksellä peruuta taakse ja suorista etummainen jalka – takareisi venyy. Jatka oman hengityksen tahtiin muutamia kertoja. 

🦋 Vaihda sitten jalat toisinpäin ja tee sama flow uudestaan.

Jos haluat mielummin katsoa videon liikkeestä niin olen tehnyt lyhyen (9 min.) videon, joten löydät varmasti aikaa kiireisessä päivässä sen tekemiselle. Kokeile ja ylläty! Et varmastikaan kadu, että liikutit kehoasi.

Tässä lyhyt video Liikettä lantioon -liikkeestä.